Benvinguts a Grècia Batman

8
maig

Benvinguts a Grècia Batman

El 30 de març a un vaixell de 68 persones refugiades que van arribar a Chios hi va haver una cosa inesperada. En el grup viatjava un nen vestit amb una disfressa de Batman. Qui sap la història d’aquest petit, quina va ser la conversa entre ell i els seus progenitors abans d’iniciar el seu viatge fugint de les guerres. Podem imaginar el noi començant el viatge de la seva vida, vestint una disfressa per vèncer els dolents i creuar els mars del món. Quan la lluita per la vida, quan el joc, amb l’alegria i el dolor es barregen, aquest és el resultat. La llum en la foscor. Michalis Kountouris dibuixa una benvinguda al nostre petit Batman, el nom potser no coneixerem mai. Aquesta imatge de la lluita per la vida que no té fronteres viatjarà amb la nostra delegació grega fins a Euskal Herria el 29 i 30 d’abril per participar en els actes que organitza la plataforma Ongi Etorri Gernika 2017.

Volem les fronteres obertes i denunciar els violents desallotjaments de què són objecte els espais ocupats on viuen les persones refugiades, les condicions de vida inhumanes en els campaments, volem denunciar les polítiques europees i l’acord de la vergonya amb Turquia. Desobeïm a les polítiques que han convertit la Mediterrània en una gran tomba. Volem dir prou a la barbàrie que està esdevenint en aquestes altres Gernikes de les que fugen milions de persones, entre elles el nostre petit Batman.

L’autora d’aquestes línies és Katerina Sergidou, activista i investigadora d’història i comunicació política grega. Sergidou és a més una de les ponents que participarà en els actes “Ongi Etorri Gernika 2017” el dia 30 d’abril. En la seva intervenció relatarà l’experiència d’acollida i la lluita antiracista als barris d’Atenes. Les seves paraules van acompanyades per la il·lustració realitzada pel dibuixant grec Michalis Kountouris. Tant les lletres com el dibuix volen donar suport al esdeveniment Ongi Etorri Gernika 2017, que se celebrarà a finals de mes coincidint amb el 80 aniversari del bombardeig de Gernika.